Selamat Datang ke GEDUNG SIHAT - " Your One Stop Nutrition's Blog "

Sebarang pertanyaan, sila hubungi Admin di 013-4403300
atau lawati laman facebook

Tuesday, July 16, 2013

Keraguan Pada Produk SOYA??


Satu KEBIASAAN yang saya dengar daripada pelanggan saya adalah bahawa mereka perlu untuk MENGELAKKAN MAKAN SOYA jika mereka mengalami masalah TIRIOD, lebih teruk lagi CANCER.

PAUSE dulu.. baca dulu faktanya :



Soya mentah  adalah terkenal mengandungi "anti-tyrosine" bahan di dalamnya. Orang timur, terutamanya Asia yang mengambil kuantiti yang banyak soya, soya memasak mereka untuk menyahaktifkan bahan ini memudaratkan. Kekurangan tyrosine boleh menyebabkan tekanan darah rendah, suhu badan yang rendah, dan sindrom kaki kebas (restless leg syndrome).

PERBEZAANnya,  Shaklee telah menambaikbaik proses penyediaan bahan ini dengan cara penyahaktifan menggunakan kaedah pemprosesan yang unik, agar dapat menghalang dan mengekalkan tahap tyrosine supaya tidak terjejas.  Anda boleh menonton video pendek tentang perbezaan Shaklee dalam pembuatan produk mereka di sini .  Semua mereka (dalam Video) menggunakan produk Shaklee selama PULUHAN Tahun, kekal sihat & cergas, malah dapat mengatasi masalah kesihatan yang pernah dialami.

Dr Shaklee mengetahui akan manfaat kesihatan pemakanan soya.  Beliau juga menyedari potensi faktor memudaratkan. Oleh kerana itu, beliau membangunkan satu kaedah unik pemprosesan Soya untuk memastikan bahawa bahan yang baik kekal dan barangan yang buruk dihapuskan.

Basuhan Alkohol  berbanding Air dalam Penyediaan Soya

Banyak syarikat menggunakan mencuci ALKOHOK apabila mereka membersihkan kepingan soya untuk pengeluaran serbuk soya, susu soya, keju soya, burger soya, dan lain-lain.  Ia adalah ini alkohol membasuh yang menyebabkan kerugian kira-kira 88% daripada kandungan ISOFLAVON.

Sebaliknya, Shaklee menggunakan mencuci berasaskan AIR  untuk membersihkan kepingan soya. Teknik ini khas MENGEKALKAN tahap yang sangat tinggi kandungan ISOFLAVON serta FITIKIMIA berfaedah.
Tambahan pula, Shaklee menggunakan pemprosesan rendah haba yang menyimpan soya dalam bentuk MENTAH untuk mengekalkan tahap tertinggi yang mungkin isoflavon fitokimia, bermanfaat, dan asid amino, yangmana semua bahan ini sensitif kepada haba. Kaedah rendah haba juga menghapuskan potensi untuk kesan karsinogenik.  Enzim di dalamnya kekal utuh dan aktif bagi menambah kadar bioavailabiliti dan keupayaan penghadaman. Itulah sebabnya orang-orang timur, seperti Cina selama beratus-ratus tahun kekal sihat dengan mengambil tauhu, yang merupakan ekstrak air soya yang diperap dengan air makan-merta, dalam tempohmasa tertentu sebelum kemusnahan enzim.

ASID vs ALKALI

Produk soya boleh menghasilkan kesan berasid pada badan, tetapi satu lagi manfaat yang besar pemprosesan Shaklee adalah bahawa ia mampu mewujudkan SATU-SATUNYA SUMBER PROTEIN yang sebenarnya alkali  - yang dihasilkan di dalam badan.

Dr Richard Brouse telah menulis satu dokumen yang sangat baik menangani soalan ini sangat. Anda boleh memuat turun dokumen pdf di sini: soya oleh Dr Brouse , atau terjemahan Bahasa Malaysianya  (Penafian : terjemahan ini menggunakan Google Translate, direct one-to-one translation mungkin menyebabkan terjemahan lari dari maksud asal)


             Untuk pertanyaan, maklumat lanjut & khidmat nasihat, sila hubungi :
SMS / Call / Whatapps / WeChat :  013-5215300 (Annur) / 013-4403300 (Azhar)
           http://www.facebook.com/gedungsihat | azharannur@gmail.com

* Produk ini tidak bertujuan mendiagnos, merawat, menyembuh/ atau mencegah sebarang penyakit.

0 ulasan:

Post a Comment